9 Oktober

I natt hade vi vår första frostnatt ! Enligt mig är det på tok för tidigt i dessa trakter. Men det är inte så mycket man kan göra åt saken, mer än att börja ta på ullsockorna.


Förra månade var intensiv. Det var Kinnekulles Höstrunda med massa trevliga människor som både var här å ställde ut hos oss och som besökte oss. Det var ju också Skulpturpark Ouroboros sista dagar som den var öppen för denna säsongen.

Så många passade på att se skulpturerna innan de hämtades hem av sina Skapare. (kan ha nämt detta redan i förra Aktuellt-Nu)


Veckan efter var det att hinna smida upp ljusstakar, smycken, skohorn, mindre skulpturer , lite kundmöten och under lördagen hade vi en grupp/studiebesök på smidesuppvisning.

I stort sett alla utställarna kom i omgångar under v.37 för att hämta hem sina skulpturer. Så tom parken genast blev!



 Söndagen ägnades åt att städa smedjan efter festen och ställa ordning för Skapande Skola Smide. För på måndag morgon kom elever från Fredriksdals skolan till oss.

De fick visning både i smedjan och ute i parken. I parken var det ju nu bara våra skulpturer kvar, men Ronja berättade om dessa. Tankarna runt dem och om tekniker och material vid tillverkningen.

De fick givetvis testa att smida!

8 städ och 2 ässjor hade ställts upp utanför smedjan, då vi inte får plats i smedjan.

Ungarna tyckte det var riktigt kul. Men givetvis var det kattungen Göran som återigen gjorde succè. Likaså våra andra tre katter Duthess, Kiara och DAMP. Mycket gosade och pussande, vilket både ungar och djur uppskattade.


Helgen efter: fre-sön 22-24 september var vi på Ekebergs Gård i Tidaholm när Tidaholm hade sin konst o kulturhelg.

Ekebergs Gård är ett fantastiskt ställe och dess ägare Mats och Maria Gyllensvaan är likaså.

Var en väldigt rolig helg. Men man blir verkligen helt slut att stå och prata med folk och sammtidigt smida i tre dagar och långt in på kvällarna. Det stängde kl 23.00 under fredag och lördagen.

Tyvärr missade vi att ta bilder. Men det var sååå fint och mysigt.

Ni får helt enkelt komma nästa år.


Efter en sådan helg skulle man behövt ta igen sig. Men hos oss blir sällan så fallet, för veckan som följde var lika fullsmockad med jobb som skulle bli klara, kundbesök och planerande för nästa års skulpturpark.


Månadens sista dag lördagen den 30:e september hade vi Kick OFF & Kick ON för alla konstnärer som ställt ut i år och fär dem som ska ställa ut nästa år. För ALLA är faktiskt klara!

Så kul!

Däremot kunde inte alla komma på festen. Vilket givetvis var synd. Men det var ett glatt gäng med respektive som utbytte erfarenheteroch redan var igång å planerade för sin nya skulptur för nästa år.

Lillkatten Göran fick oxå vara med och blev under kvällen rejält bortskämd.



Onsdag eftermiddag hade vi en buss trevliga skåningar som fick smidesuppvisning och resten av veckan var det givetvis   massa jobb som skulle bli klara och jobbas vidare på.


För vi har iregel alltid flera jobb på gång samtidigt och som är i olika skeden i sin tillverknings process.


På fredagen var Ingrid Skarp, Mattias Forsell och Jenny Freèd här å filmade för Leader. De åker runt i hela landet och filmar lyckade projekt som Leader på olika sett stöttat. Jättekul att de ville komma till oss.


Nu i lördags var det party i smedjan igen. Då var det byns vattenförenings kräftskiva. Även denna gång var stämmningen hög.


Veckan fortsatte med att vi på onsdagen monterade skulpturen vi gjort till Götene Bostäders nya innergård. Det är Skanska som beställt den av oss.


Motivet är inspirerat av det gamla utsiktstornet som än gång i tiden fanns på Kinnekulles topp. Det förföll och sedan brann det upp.


Idag finns ett nytt uppe på toppen och nu även ett litet nere i Götenes centrum.

Denna gång har det återuppstått med hjälp av eld.


Resten av månaden blir att få betat av alla små å stora jobb som är påbörjade.

De två närmsta helgerna är det både en svetskurs och en smideskurs som ska göras.

Sen fortgår arbetet med trädgården, skogsträdgården som Ronja håller på med, galleribygget mm.


MEN SEN ska vi faktiskt ta några dagar semester!

För det har vi inte haft någon än. Det ska bli riktigt skönt att bara få vila några dagar.


Vi önskar er en riktigt fin fortsättning på oktober och har ni något ni vill ha smitt, är det bara att höra av sig.


MvarmaH

Therese, Niclas och Ronja