16 september


Träden dignar av tyngden från alla äpplen. Vi ska inom kort plocka ner för att frysa in och även köra till musteri. Så gott att ha till vintern.

Denna sommar fick Kiara 3 kattungar innan vi hann kastrera henne. Hon var snabb den lilla kattan!

Men det blev 3 rara ungar som snabbt blev tingade.

Hanen Baloo flyttade förra veckan till Lundsbrunn, Göran till Lidköping och den fluffiga minstingen Akela flyttade i måndags till Stenungsund. Hon har dock fått nytt namn : Pippi.

Det är hon som dricker vatten med mamma Kiara på bilden.

9- 10 september hade vi Höstrundan på Kinnekulle.

Inte lika mycket folk som på Vårrundan men fasligt roliga två dagar.

I å med Höstrundan stänger även Skulpturpark Ouroboros för säsongen.

Så många passade på att se årets skulpturer, fika på Cafè Ny-fiket som Echset driver här på gården, som oxå stängde för säsongen.


Vi hade flera gästutställare som sålde hantverk och inläggningar av deverse bär och frukt.


I smedjan stod vi å visade upp våra pågående jobb, smycken, skulpturer mm + att vi live-smidde vilket alltid är uppskattat.

Trots att parken nu stängt och utställarna inom kort börjar hämta hem sina skulpturer är det ingen vila för övrigt. 

Nu är vi i full gång med att planera, plantera, gräva och fixa parken för nästa säsong. Det måste göras nu så den hinner återhämta sig till vi öppnar 1 maj igen. 


Alla utställare för nästa år ska bestämmas och de ska komma hit och välja ut en plats för sina skulpturer. Även det för att vi ska kunna fixa till platserna för dessa.


Vi håller även på att bygga vårt lilla galleri. Vi trode vi skulle hunnit med detta i sommar, men så blev det inte. Men nu är det äntligen pågång.Många utav arbetena är inte redo att visas upp än, så kanske nästa månadsblogg så kan det bli mer bilder.


Vi har även haft  smide med massa trevliga 7 & 8:or på Dalboskolan i Frändefors. Det kommer bli några till Skapande Skola Smidesdagar innan vintern kommer.

Likaså kurser i både smide & svets för vuxna.Gör de inga smidesarbeten på det där stället? Frågar ni er kanske?

Jo massor!

Det har bl.a. sista tiden blivit flera gravvårdar. Här är två av dessa:Nu ska jag strax ut för att ta emot ett studiebesök som ska få smidesuppvisning i smedjan (demo) mm.

Niclas klipper gräset och ska harva gården för att den ska bli fin för dagens besökare. Ronja städar i vår lilla butik och på toalett mm.


Sen ska resten av denna lördag och söndag går till att smida upp produkter till nästa helg då det är Kulturhelg i Tidaholm där vi ska vara med på den vakra Ekebergs gård.

Väl värt ett besök.


Har även en hel del mail och annat "data-arbete" som måste göras.

Ingen rast ingen vila......


Önskar er en riktigt fin fortsättning på denna september.

MvarmaH Therese

& givetvis önskar Niclas och Ronja er detsamma.