7 November


Hela trädgården är täckt av ett tjockt lager med löv. Men det kommer bli mer, för de stora lindarna, blodbokarna och ekarna har många av sina löv kvar.

En del blad kan få ligga kvar å ge näring åt gräsmattan. Att låta alla ligga kvar är dock uteslutet då det skulle bli rena ”gröten” av alla dessa löv. Gräsmattan hade blivit helt förstörd.

 Så det kommer bli ett rejält arbetspass att få undan allt.

Vi ska även försöka hinna fixa de sista rabatterna innan vintern. Det är såååå mycket som måste fixas INNAN vintern kommer på allvar. För om vi inte hinner nu kommer vi inte hinna allt som ska fixas inför öppnandet av skulpturparken 1 maj.

 


Ronja har oljat alla trädgårdsmöblerna och de kan nu sakta få dra in och torka till de åter ska ställas ut i trädgården till våren.

(Vänster inte oljad)

Blivande skogsträdgården fick besök av ”Lille grön” som hyrdes några timmar för att få undan en del stora stenar, stubbar och rötter.


Ronja blev lite förtvivlad när hon insåg att mycket av det arbete hon lagt ner nu ödelades för att få undan detta.

-Ja ja, suckade hon, det var ju jag som sa att det måste bort, så det är bara att börja fixa till…..


DET kommer bli väldigt fint i den delen av trädgården/parken i framtiden. Men till nästa säsong är den INTE klar och det var heller inget vi räknat med.

Däremot har det ur marken kommit upp ”fynd” från tidigare verksamheter som varit i vår gamla byggnad: Husabys ålderdomshem.

Massa små medicinburkar och även rester från skomakaren som under en tid hyrde in sig i den byggnad som mamma Echset har café och butik.


Vi har planer på att göra små tittskåp med alla fynden och skriva lite om husets historia. Det kanske inte alls är något som besökaren tycker är kul, men vi tycker själva att det ska bli kul att ha för framtiden.


Niclas och jag; Therese håller på att försöka hitta personer som vet något om byggnaden och om de som bott och verkat här. Spännande..!


 Niclas och jag kom äntligen i väg på några dagars ledighet. Vilket var väldigt skönt.                                                                                                                                        Åt god mat och träffade massa trevliga människor.                                                  En del hade nog kanske inte kallat det ledigt då vi under dessa 3 dagar bland annat hade möte med ett galleri där jag ska ställa ut hösten 2025 och även fixade två nya utställare till skulpturparken 2025.                                                 Men kom hem med mycket energi och det är huvudsaken.


Det har ju under oktober även varit mycket jobb. Dock är det inte så mycket vi än så länge kan visa bilder på.


Men vi hade en svetskurs och en smideskurs, vilket vi även ska ha denna månad. De sista för i år. Nya kurser för våren kommer läggas ut måndagen efter nyårsafton.


Det blev en hel del mindre jobb gjorda till kunder.

Ett av dessa, var denna lilla garnnysthållare som man kan sätta i skärpet.

Det gör att man kan sticka/virka och gå samtidigt.


Det har blivit en del skisser/ritningar gjorda på olika arbeten till kunder. Några är godkända och är påbörjade.

Men bilder på dessa får komma i decemberbloggen.


Vi håller också på att smida upp alster till vår lilla butik inför jul. Vill man handla är det bara att ringa så kan man komma hit eller så skickar vi.


Här några tips:

 Ja det var lite om vad som vi håller på med just nu både i smedjan och i den slumrande parken.

Vi önskar dig en riktigt fin november.

MvarmaH Therese, Niclas och Ronja