Mycket upplevelse på en plats!
Smedja ¤ Skulpturpark ¤ Butik ¤ Café
Våra produkter skyddas av upphovsrättslagen, förkortat URL. (1960:729)
A lot of experience in one place!
Forge ¤ Sculpture park ¤ shop ¤ café
I en smedja kan man göra så mycket mera än att bara stå vid städet å jobba .
En rolig tradition vi ordnar helgen innan jul varje år är tunnbrödsbakning.
Grannar och vänner är välkomna. Men max 10 stycken,annars får man stå å baka hela natten. Det är först till kvarn....
Vi har smitt två bakhällar som ställs över formarna i ässjan och sen eldas det av bara den under. (går att köpa av oss)
Alla tar med sig en deg , kavel ,vin och något ätbart utöver de första nygräddade tunnbröd som självklart äts direkt. Mellan 50-150 tunnbröd per familj brukar det bli. Underbart att ha till julbordet! Dessutom har vi en väldans kul kväll.
En tradition som kanske du ska börja med oxå?
Har man ingen smedja går det bra att göra det över en annan form av eld eller i en stekpanna på spisen.
Här kommer receptet:
Bohuslänskt Tunnbröd (ca 50 st)
1 L Mjölk
50 g Smält smör Blanda mjölk och smör ( 37 grader)
50 g Jäst Sen i med jäst, blanda.
2 L Rågsikt Blanda i sirapen och brödkryddor.
1/2 L Vetemjöl Rör ihop resten.
2 tsk Hjorthornsalt
Sirap och brödkryddor efter bihag
Måste inte jäsa så länge, men innan alla är redo för att baka har det där med jäsning i regel löst sig .
LYCKA TILL !
Nethan Wikström
Vilken UNDERBART fin tradition (o hemsida) ni har <3
Undra om degen till tunnbröden ska jäsa ngt innan utbak o gräddning?
Vill testa att göra dem på spisen.
Guðmundur Örn, Ísland
Verry nice work, nice homepage.
Dela den här sidan